Elke dag doen we leuke dingen, toch hebben we een dagindeling als basis. Voor de Rebbedep hoeft geen dag hetzelfde te zijn, of hij / zij nu voor school komt, tussen de middag, na schooltijd of tijdens de vakantie. Voor elk wat wils, altijd iets leuks en educatiefs te doen.

Voorschoolse opvang
Indien u vroeg op uw werk moet zijn kan uw kind vanaf 7.30u naar de voorschoolse opvang komen. Er liggen verschillende boekjes, kleurplaten en spelletjes klaar waarmee de Rebbedep een uurtje mee bezig kan zijn. Wij zorgen ervoor dat de kleine Rebbedeps om 8.25u in hun klas zijn en de grote Rebbedeps op het schoolplein zijn aangekomen.

Tussenschoolse opvang
De dagen op school kunnen soms heel lang duren. Dit komt vaak omdat kinderen tussen de middag overblijven en zo vele uren in en om school vertoeven.
We bieden u met onze tussenschoolse opvang de mogelijkheid om de Rebbedeps even uit het schoolgebouw te halen. Om 12.00u worden ze op de speelplaats door de pedagogisch medewerkster opgehaald, samen lopen ze naar de Rebbedep. Daar staat de tafel gedekt met verschillende soorten vleeswaren, kaas en iets zoets. Als extra’s krijgen ze tomaatjes, komkommertjes, eitjes of een kop soep. Na het eten blijft er voldoende tijd over om nog te spelen. Voordat we weer naar school vertrekken kan iedereen nog een plas doen, en controleren we monden en handen op achtergebleven restjes. Ook nu zorgen we er voor dat de kinderen op tijd in de klas zijn.

Vanwege de tijdelijke verhuizing van basisschool St. Martinus is er tijdelijk geen tussenschoolse opvang beschikbaar.

Naschoolse opvang
Om 15.00u worden de kinderen op het schoolplein (naast het klimrek) opgewacht. Als de jongsten bij elkaar zijn lopen we terug naar de Rebbedep. De ouderen mogen van ons, in overleg met u als ouders, zelfstandig naar de Rebbedep lopen.
“Thuis” gekomen, gaan we samen aan tafel. Daar krijgt iedereen enkele crackers met hartig beleg, stroop of jam. Na een glas aanlenglimonade is het tijd om te spelen. Keuze genoeg, en anders verzinnen we een activiteit ter plekke. De fruitkom staat altijd gevuld op tafel, daar kun je gerust iets van nemen. Bovendien staat in de ijskast ook nog yoghurt, als het avond eten dan wat later op tafel komt, hoeft er geen honger geleden te worden. Vanaf 16.30u kunnen de kinderen worden opgehaald. We nemen bij het ophalen de tijd om met u alle bijzonderheden van uw Rebbedep te bespreken.

Vakantieopvang
In schoolvakanties is de Rebbedep vijf dagen per week geopend van 7.30u – 18.00u. De kinderen kunnen bij binnenkomst gaan spelen op hun kamer, of knutselen en spelletjes doen in de woonkamer. Als alle kinderen gearriveerd zijn hebben de meesten al een beetje honger, we zetten het fruit op tafel. Onder het eten overleggen we samen wie wat wil gaan doen op deze vrije dag. Natuurlijk houden we bij de beslissing rekening met de leeftijd van de groep en de weersvoorspellingen.
Samen maken we een plan. Vaak zal dit betekenen dat we er op uitgaan, maar als dit niet lukt, maken we het binnen gezellig. In de vakantie werken we niet in bepaalde thema’s, we werken vanuit de ideeën en fantasie die de kinderen kenbaar maken. Dat kan betekenen dat we bij slecht weer binnen een piratenschip gaan bouwen, met als gevolg dat het de volgende dag omgebouwd kan worden tot de “love boat”.
Elke vakantiedag maken we gezellig met een extraatje bij het eten of een speciale activiteit.

Kijk eens door het raam...