Elke dag doen we leuke dingen, toch hebben we een dagindeling als basis. De vaste onderdelen van de dagindeling zoals eten, slapen, het ondernemen van activiteiten, etc. vinden op dezelfde tijden plaats. Dit geeft uw peuter veiligheid en herkenning in tijd.

Voor de baby’s hebben wij geen vaste dagindeling. Elk kind eet en slaapt naar zijn / haar behoefte. Wij verzorgen de voeding (Nutrilon 1 en 2) en een vers fruithapje. Indien u borstvoeding geeft, kunt u deze bij ons in de koeling of vriezer zetten. Wij knuffelen, wandelen en doen spelletjes met uw kind. Het bevorderen van de motoriek, muzikale en cognitieve ontwikkeling, etc. worden door de pedagogisch medewerksters met uw kind gedaan als zij / hij wakker is. Als de baby’s zo ver zijn dat ze met “de pot” mee eten gaan ze langzaam over in het ritme van ons kinderdagverblijf.

07.30u-09.00u
Brengen van uw kind, er is dan gelegenheid om informatie uit te wisselen met de pedagogisch medewerksters.

Tot 09.30u
Vrij spelen in de speelruimte.

09.30u
Gezamenlijk aan tafel, daar worden liedjes gezongen of een verhaaltje voorgelezen. Aan tafel wordt het fruit geschild, kinderen en groepsleiding eten dit gezamenlijk op, gevolgd door een beker sap met soepstengel of rijstwafel.

Hieperdepiep Hoera
Verjaardagen vieren doen we natuurlijk ook aan tafel, uw kind wordt in het zonnetje gezet zoals hij / zij dat wil. Er mag getrakteerd worden, maar wel graag gezond.

10.00u-11.30u
Tijd voor beweging of creativiteit.

11.30u
Samen de tafel dekken. Het zelfgebakken brood wordt aan tafel gesneden en gesmeerd. De kinderen mogen kiezen: de eerste boterham met smeerpaté of smeerkaas. Daarna is er de keuze voor stroop of zelfgemaakte jam, met een bekertje melk.

Na de lunch
De peuters gaan slapen, eventuele speen en knuffelbeer mogen mee naar bed. Voor de peuters die niet meer slapen wordt een passende activiteit aangeboden.

15.00u
Alle kinderen zijn weer wakker en verzorgd, samen aan tafel voor een gezond toetje of koekje met een beker sap.

15.30u-16.30u
Tijd om nog even te spelen.

Vanaf 16.30u
De kinderen kunnen opgehaald worden en wij maken met u als ouder/verzorger een praatje over de gebeurtenissen van die dag.

Kijk eens door het raam...