Het woord Öppendöpke is de Gronsveldse vertaling voor een klein kind; ukkepuk.

De kinderen bezoeken een plek die voor ze gecreëerd is: overzichtelijke kleine ruimtes, alles aangepast op hun behoeftes en lichamelijke mogelijkheden.

In ons logo zijn twee diertjes opgenomen, een lieveheersbeestje en een bijtje. Het lieveheersbeestje vertegenwoordigt het “lief zijn“. De kinderen worden van jongs af aan gestimuleerd om samen te spelen en te delen, maar ook lief te zijn voor zichzelf. Je hoeft niet alles af te geven, mag ook zelf je deel hebben. Leren opkomen voor jezelf zonder anderen te kort te doen.

Het bijtje staat voor de activiteiten van de kinderen. Ze willen bewegen, bezig zijn, afwisseling hebben, met als basis de regelmaat, om zich veilig te voelen en te ontplooien.

De kleur van Öppendöpke is oranje, een frisse kleur die in het interieur terug komt. Zelfs op koude donkere winterdagen straalt Öppendöpke warmte uit. De kleur van een lieveheersbeestje gemengd met een bijtje vormt ook de kleur oranje, waardoor alles bij Öppendöpke een geheel wordt.

Kinderdagverblijf Öppendöpke is gevestigd in een vrijstaand woonhuis, gelegen in een rustige omgeving in de kern van het dorp Gronsveld. Gronsveld ligt aan de zuidgrens van Maastricht dicht bij de autosnelweg, waardoor het van alle richtingen goed bereikbaar is.

Kijk eens door het raam...