Elk seizoen wordt uitvoerig beleefd. Door kleur, structuur, geur en klank stimuleren we de peuters alle motorische vaardigheden te ontwikkelen.

Als carnaval eraan komt dan hebben we al goed geoefend met verkleden. Vrijdags voor carnaval gaan we samen kijken naar de verschillende carnavalsoptochten van de scholen in de gemeente Eijsden-Margraten.

De verjaardag van Öppendöpke in mei wordt elk jaar uitbundig gevierd, met een heuse feestweek.

Dan komt de jaarlijkse Bronk, eens in de vier jaar is het Groete Broonk. Tal van activiteiten voor jong en oud vinden er dan plaats. Hierna maken we ons op voor de zomervakantie.

In november komt de Sint met zijn knechten bij Öppendöpke op bezoek. De kinderen en ouders maken in groepjes een wandeling waarbij ze tientallen pieten tegenkomen. Deze doen een kleine activiteit en wijzen de weg naar de Sint. De Sint maakt met ieder kind een praatje en biedt een klein cadeautje aan. Door de laagdrempelige benadering van zowel de pieten als de Sint, stappen de kinderen onbevangen naar ze toe.

En net zoals bij u op het werk hebben we ook voor onze kinderen een echte kerstborrel / nieuwjaarsreceptie. We doen dan ons beste pakje aan en vieren het samen, uiteraard met (kinder) champagne.

Zodra het goed weer is passen we de activiteiten aan. Samen genieten we van het mooie weer, de geweldige tuin en maken uitstapjes naar het park, het bos of kinderboerderij. Tevens worden er gedurende de rustigere perioden thema’s aangeboden, waarbij alle ontwikkelingsaspecten ook aan bod komen.

Kijk eens door het raam...