Elk seizoen met bijbehorende feestdagen wordt uitvoerig beleefd. Door kleur, structuur, geur en klank stimuleren we de Rebbedeps in hun algemene ontwikkeling als schoolkind.

Na de IJstijd is de eerste activiteit carnaval. De verkleedkleren met attributen zijn dan ook in extra grote getalen aanwezig om op zijn Rebbedeps te “carnavalle”. Samen met een paar oudere Öppendöpkes gaan we verschillende carnavalsoptochten kijken, dit doen we vrijdags voor de carnaval.

In mei is de feestweek, dan wordt de verjaardag van Öppendöpkeuitbundig gevierd. De Rebbedeps mogen dan extra knutselen om de locaties mooi te versieren. Het is dan ook tijd voor een feestje waarbij de Rebbedeps en hun ouders / verzorgers uit hun dak kunnen gaan.

Groete Broonk, dit jaar wordt het groots gevierd omdat het slechts éénmaal per vier jaar is. Dan is er Voëgelsjeete, Kuüningmeisjtèke en Paolhowwe. Deze activiteiten zijn voor de volwassenen maar ook voor de kinderen, het is dubbel feest! Na deze drukke periode maken we ons op voor de zomervakantie.

We sluiten de zomervakantie af met het Rebbedep kamp. Het laatste weekend van de zomervakantie mogen alle Rebbedeps een nacht logeren in de speelweide (kosteloos). Deze twee dagen wacht de kinderen een uitdagend programma dat door onze pedagogisch medewerksters in een thematisch jasje is gegoten. De 2011 editie had als thema Ridders en Prinsessen, en onze locatie was omgebouwd tot een echte burcht met zelfs een ophaalbrug.

In november komt de Sint met zijn knechten op bezoek. De Rebbedeps voelen zich dan weer als Öppendöpkes bij het zien van Sint en zijn knechten. De kinderen en ouders maken in groepjes een wandeling waarbij ze tientallen pieten tegenkomen, die ook elk jaar hun eigen thema hebben. De Sint maakt met ieder kind een praatje en biedt een klein cadeautje aan.

En net zoals bij u op het werk hebben we ook voor al onze Rebbedeps en Öppendöpkes een echte kerstborrel / nieuwjaarsreceptiewaarbij we in ons beste pakje aandoen om dit gezamenlijk te vieren, uiteraard mét (kinder)champagne.

Als de eerste zonnestralen beginnen te schijnen, begint het ook bij ons te kriebelen. We gaan er op uit en genieten van het mooie weer. Actief in het bos, bezoek aan de dierentuin, picknicken in het park of weg met de bus.

Kijk eens door het raam...